четвъртък, 10 декември 2015 г.

Декември – няколко идеи за вълшебства в офиса и как прекарваме празниците с колегите

Най-вълшебното време от година – декември, почти същият като отминалия ноември, но изпълнен с много повече настроение, вълнение, усмивки и магия!

Сякаш по това време всички ставаме по-добри, по-открити и искрени. Съзнанието ни се изпълва с коледни светлини, надежда, оптимизъм и много очакване. Но(винаги има „но”)! Декември не е някое приказно място, където всичко се случва от само себе си, където просто се реем и сме щастливи (де да беше!) Не, декември е толкова реален, колкото и вълшебен, дори и малко повече. Затова истинската магия на този месец е да сътвориш от всяко малко нещо чудо, да внесеш празничното настроение в ежедневието – вкъщи, в работата, в задълженията, в сутрините и във вечерите, просто Коледа трябва да бъде навсякъде… Така че, стига толкова приказки... Време е да надникнем в един от многото по-специални дни, през призмата на вълшебната Коледа!
Коледното парти в офиса! Както вече споменах, декември е донякъде обикновен месец, в който също ходим на работа и е задължително да споделим този празник и с хората, с които прекарвам до известна степен най-много от времето си – колегите! Затова днес ще дадем няколко идеи за страхотно коледно парти в офиса и…ще Ви разкрием някои от нашите любими такива!
Ето ги и нашите предложения:
  1. Коледно парти с игри – много често, тъй като е края на годината, се организира нещо като конкурс. Издигат се номинации в различни категории, като се избира колега, който е ТОП според останалите в конкретната категория. Това създава много специална, бляскава и празнична атмосфера, особено ако се направи с малко повече въображение и артистизъм. Друг вариант е да се организира някоя игра, която е по-забавна и малко по-трудна за изпълнение – смяна на ролите. Тук всеки трябва да изиграе някой от своите колеги, като това се решава на момента – кой кого ще играе – получава се безкрайно забавно и дори, малко познавателно. В общи линии Ви показваме само 2 от безброй варианти, които могат да направят едно обикновено парти в един незабравим спомен, необходимо е само малко въображение, кураж и широки усмивки!
  2. Коледно парти с коренно различна тематика – все пак Коледа е Коледа, но в различните части на света, тя изглежда различно. Така че, може да се направи в стил плажно парти например, което до известна степен е голямо предизвикателство! Все пак, нашата Коледа е снежна, блестяща и тиха… Нооо не навсякъде е така. Ето още една малка идея с големи възможности!
  3. Коледно парти „+1” – вариантите са много, може да се направи парти в офиса, като са поканени също така и близки на служителите, любим човек, половинките…А защо не и деца? Или нещо още по-лудо…Деца и домашни любимци. Имаме си още едно предизвикателство, което струва ми се, има доста на брой вариации.
Това бяха нашите няколко на брой идеи за коледно парти в офиса. А сега ще Ви разкажем и за това как го правим ние в Нител М и как сме го правили преди!
Винаги започваме Коледния сезон с украсяване на офиса – правим го заедно с много настроение, шеги и усмивки!

Признаваме си, че имаме традиция за Коледите ни заедно, която упорито си следваме, и това са подаръците. Всяка година си разменяме подаръци, което винаги внася страхотно настроение в офиса. Правим го на празничен обяд, в някой от последните работни дни за година. Това е времето, което прекарваме в разговори за Коледа – за това кой какви планове има, кой какво иска да му се случи през новата година, къде ще прекараме празниците и какви подаръци сме планирали!

Също си признаваме, че понякога отвеждаме коледното парти в офиса, извън офиса. Съчетаваме го с пътувания, както и с любими хора. Коледното ни парти през 2014 година беше в Арбанаси и включваше нашите половинки, което беше безкрайно мило за всички ни! Имали сме Коледи, когато изчезваме от офиса, за да отпразнуваме края на работната година в някоя домашна сладкарница – с аромат на горещ шоколад и ванилия.
Тази година пък, за Коледа сме подготвили други предизвикателства. Освен вече споменатите подаръци, всеки има задача да приготви нещо домашно за хапване, което ще внесе страхотен уют и със сигурност ще бъде интересно!
Избрали сме си и една благотворителна инициатива, в която ще участваме, защото, както знаем „Щастието е пълно, когато е споделено” и това е нещото, което ни подтикна да се включим в „Подари усмивка, в Коледна кутия”. Ще купим няколко Коледни подаръка, които ще изпратим към деца без родители, за да направим поне един техен ден, малко по-специален, което е и истинския дух на Коледа!
Така идват и минават празниците при нас – винаги ни дават нова доза надежда, нови емоции, много усмивки и нови, незабравими преживявания. Така и се разделяме, за да прекараме празниците с нашите семейства – с малки Коледни пакетчета – пълни с домашни цветни курабийки, усмивки и нови спомени! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар