понеделник, 4 януари 2016 г.

Как да влезем в работен ритъм бързо?

Както всяко нещо, и празниците имат край. Починахме си, видяхме се с близките си, посрещнахме Новата 2016-та година, а сега дойде ред и на завръщането в офиса. Макар почивката да бе разделена и от няколко работни дни, много хора решиха да я слеят и така да имат повече свободно време за отдих.



За да сме полезни на себе си и на Вас, решихме да потърсим практики, които ще ни помогнат да влезем бързо в работен режим и да не преживяваме първата работна седмица стресово.


  1. Първата крачка винаги е най-трудна, ето защо опитайте да настройте ума си положително и си повтаряйте, че няма нищо трудно и неприятно в това, което вършите. Направете си план за деня и раздробете работата на малки части.


  1. Започнете със задачите, които са Ви най-приятни. Всеки знае кои са те за него, затова бързо се залавяйте за работа. Когато вършим нещо с удоволствие, не усещаме как времето минава. За накрая оставете това, което не Ви допада толкова. Разбира се, това би било приложимо, ако нямате неотложна и приоритетна работа.


  1. Направете деня си в офиса забавен. Ако имате възможност и желание, изненадайте приятно своите колеги и се постарайте денят да е изпълнен с усмивки и добро настроение. Разкажете как сте прекарали празниците и какви подаръци сте подарили и получили. Няма по-стимулиращо нещо от положителните споделени емоции.


  1. Пуснете си приятна музика. Това ще Ви помогне да се отпуснете, а в зависимост от музиката, и да се концентрирате.


  1. Обърнете внимание на организма си. След обилната храна по празниците, организмът Ви се нуждае от почивка. Наблегнете на чайовете, плодовете и зеленчуците. На работното място пък можете да се заредите и със сурови ядки, които да Ви доставят необходимата енергия.


Това са само няколко идеи. Сигурно и Вие имате начини да се справите с адаптацията към работния процес. 
Ние се завърнахме заредени и ентусиазирани за работа, така че Ви очакваме на познатите места ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар