четвъртък, 5 май 2016 г.

Нашите тийм лидери - Част 2

Ето че мълчанието ни приключи! Както Ви обещахме, дойде моментът, в който ще Ви представим и другия тийм лидер в Бизнес Информационен Каталог и той е… Тя – Галина Цветанова.


Галя или „G“ (Джи) – както всички я наричаме -  е в екипа на Бизнес Информационен Каталог от 2013 година. Но сега, малко след нейната нова позиция, имаме възможност да надникнем в мислите ѝ и да я поразпитаме как ѝ се отразява тази промяна. Ще разберем как се чувства тя още в самото начало. Но както знаем, Джи е човек пълен с идеи и креативност, така че и за миг не се съмняваме в нейните успехи занапред!

А сега, да видим и тя как приема сегашната си позиция.  

Тийм лидер си от няколко месеца, как ти се отразява това? Как се чувстваш?  

Да, наистина съм само от няколко месеца, а се чувствам сякаш го правя от години, т.е. уверена, спокойна и на мястото си. Отразява ми се повече от добре и то от самото начало, вероятно се дължи на липсата на страх и притеснение, че няма да се справя. Вярвам в това, което правя и че ще се справя, не е ли това рецептата за успех?

Какво се промени за теб след тази стъпка напред? С какво беше по-различно усещането на първия работен ден в Бизнес Информационен Каталог и първия ден като тийм лидер?

Ще се повторя с казаното преди малко, но сякаш пъзелът ми се намести. Когато започнах работа в Бизнес Информационен Каталог, бях в пъти по-малко уверена, че ще се справя, не знаех дали ставам за тази работа, дали ще оправдая гласуваното доверие.
Встъпвайки в длъжност като тийм лидер, знаех какво се очаква от мен, не мога да кажа, че знаех какво да правя, важното е, че имах добър пример за подражание и опит като търговец, което ме караше да вярвам, че нещата нямат друг избор, освен да се получат! Oптимист до последно!

На този етап, в позицията ти на тийм лидер, какво те мотивира най-много?

Създаването на непоклатим екип. Искам хората, с които работя, да познават работата си из основи – продукт, услуга, правила, да са с ясната представа какво искат да постигнат в тази работа и да сe стремят към него. Когато един човек е уверен в себе си и в това, което прави, нищо не може да го бутне. Всеки ден го повтарям. Искам да сме най-добрите и няма да се откажа от тази си цел!

Кое смяташ за основна движеща сила в екипната работа?

Доверието естествено, ако нямаме вяра един на друг, няма как да бъдем ядро. Всеки един от нас трябва да знае, че в дни, в които нещо му липсва и не се чувства цял, има на кого да разчита и да запълни тази празнина. Трябва да сме наясно с качествата на колегите си и всеки да намери своето място в екипа. Tака резултатите ще са повече от удовлетворяващи. Не сме в училище, но когато в работата има ред и последователност, трудно могат да се допуснат и грешки.

А кои са любимите ти начини за мотивация, с които въздействаш на колегите си?

Предвид, че сме 2 екипа (само засега), основното, което мотивира моя екип, е това да сме най-добрите. Кой не иска да е първи? Тъй като все още нямам любими начини за мотивиране, само ще подшушна, че в началото на всеки месец си поставяме цел, по-висока от възложената ни, и се стремим към нея. Няма универсални рецепти за мотивация, затова сме в процес на изучаване на слабите и силните си места.

Както знаем, ти си на тази позиция съвсем отскоро  – кои са най-големите препятствия, къде срещаш най-големи трудности?

Изграждането на доверие, за което говорих, и уважение, но това не става за два дни, изисква доста време и упорство. Аз обаче имам и от двете в излишък (смее се). Когато ти до вчера си им бил просто колега, а от днес ги ръководиш, не може като по програма да ги пренастроиш, трябва усърдна работа и резултати, с които да защитиш позицията си и те да повярват в нея. Ще стане и знам, че ще изгладим неравностите.

След всичко казано, няма как да не те попитаме, какви планове имаш занапредима ли конкретни цели пред теб?

Моята цел е екипът, изграждането на стабилно ядро и....Първи в листата!
До преди няколко месеца дори не знаех, че ще съм на тази позиция толкова скоро, а сега виж - дори планове за екип правя...какви неща ти поднася живота. Не съжалявам ни най-малко за нищо, но още не мога да разбера откъде това спокойствие и увереност след всички тези промени, сбъркана работа (смее се).


Това бяха и отговорите на тийм лидер G! Както винаги - искрена, уверена и щастлива от всичко, което ѝ предоставя животът.
Благодарим на нашите тийм лидери за честните и прями отговори, за хъса им за работа, за увереността и вярата, с която подхождат към всичко! Желаем им много лични и професионални успехи, много късмет и много търпение да постигнат всичко, което са си наумили!

Няма коментари:

Публикуване на коментар