вторник, 9 август 2016 г.

Промените в социалните мрежи и как да ги следим ефективно

Социалните мрежи са неизменна част от комуникационните кампании и е хубаво да знаем какви промени се случват там. Има множество предимства, от които можем да се възползваме, стига да знаем за тях, нали?

Избрахме да Ви споделим няколко съвета от доказан източник за маркетинг в социалните мрежи, който следим редовно. SocialMedia Today ни предлагат 6 стъпки, които да улеснят работата ни. Ето ги и тях:

1.       Проверка на ключови източници за социални мрежи

Създайте списък с ключови сайтове за социални мрежи. Можете да развивате този списък с течение на времето, като добавяте допълнителни източници или премахвате публикации, които вече не са ценни. Можете да изберете удобен инструмент за запаметяване на сайтове, така че да си създадете „банка” с най-важното за Вас. Така може да използвате отметките на търсачката Ви или пък инструмент като Pocket.com, Google Save и др., които да Ви осигурят бърз достъп.

2.       Направете настройки на Google Alerts

Вместо да посещавате ръчно сайтове, може да направите така че новините да идват директно в пощенската Ви кутия с помощта на Google Alerts.

Настройката се извършва лесно - просто посетете Google Alerts, влезте в профила си в gmail.com, въведете думата за търсене (например социални мрежи”), изберете вида на резултатите, които искате да получите и честотата, с която искате да ги получавате, и как искате да бъдат доставени до Вас.


3.       Използвайте агрегатор за новини

Още по-лесен начин да получавате актуализации е да използвате агрегатор за новини като Feedly. Feedly Ви дава възможност да получите всички новини от Вашата индустрия чрез ясен и лесен инструмент.

Започнете като копирате URL адреса на RSS на любимия си сайт за социални мрежи. След като настроите това, всяка нова статия от този сайт ще се появи в таблото Ви във Feedly. Можете дори да настроите Google Alerts, така че статиите да отиват директно във Feedly също. Също така можете да прочетете цялото съдържание от таблото си в платформата, докато сте в движение чрез мобилното приложение на Feedly.


4.       Създайте си канал в Twitter

Макар в България да не използваме толкова усилено Twitter, ако все пак бизнесът Ви се нуждае от този канал, можете да го използвате надеждно.

Twitter е добър начин да получавате най-много актуална информация. Търсенето може да се случва по ключови думи като "социални мрежи" или с хаштаг "#socialmedia", за да намирате съответните резултати.

За да стане още по-лесно да се проверяват тези думи всеки ден или всяка седмица, можете да запишете Вашите търсения.

Просто потърсете избраните от Вас ключови думи, кликнете върху "Още опции" и "Запазване” на това търсене. Следващият път, когато посетите Twitter, кликнете в лентата за търсене, и запазените търсения ще се появят.


5.       Съставете си списък от лидери на мнение и специалисти в областта на социалните мрежи

Можете да изготвите списък с Важни за дейността Ви личности както в Twitter, така и в други социални мрежи, които могат да бъдат добра отправна точка и начин да се информирате качествено.



6.       Слушайте подкастове

Подкастовете са друг удобен начин да сте в крак с промените. Подкастовете са аудио записи и стават все по-популярни.

Намерете подкаст с добро качество и да го слушайте на регулярна основа. Така например програми като "The #AskGaryVee Show" (Gary Vaynerchuk е сред най-добрите лектори и специалисти в социалните мрежи) са отличен избор. Можете лесно да ги слушате, докато сте в движение, по време на ежедневното Ви пътуване или във фитнес залата, което също може да Ви помогне да спестите време.


Надяваме се да Ви е било полезно. Ако имате въпроси, можете да се обръщате към нас.


Оригинална статия: socialmediatoday.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар